Balans……

Vandaag zit ik heerlijk in mijn joggingpak thuis! Even een dagje helemaal niks ….Afgelopen weken veel op stap geweest…Ik voel je bijna denken, waarnaar toe dan allemaal? Waar kun je de hele week zoal druk mee zijn…nou bv: Fysiotherapie….https://www.hdi.nl/ Cardioloog….Longspecialist…Vasculaire geneeskunde….dietiste….Om maar wat te noemen. Soms had ik het gevoel dat ik weer “woonde” in het Umcu..

Het aanpassen van mijn eet/leefgewoontes kost nogal wat energie en juist daar moet ik leren om beter mee om te gaan. Mijn energielevel is erg laag daarom is het goed om dingen beter te plannen en niet meer meteen te reageren als ik ergens erg enthousiast over ben. Dat is nogal een struikelblok van mij. Maar ik leer… 😉 Met vallen en opstaan.. Leren om mezelf wat meer bovenaan het prioriteitenlijstje te zetten.

Sinds 2 weken nieuwe medicatie erbij en het lijkt er op dat we nu eindelijk het juiste pilletje hebben gevonden om mijn ( te hoge ) cholesterol aan te pakken. Eindelijk één waarvan de bijwerkingen niet erger zijn dan de kwaal :p

Gisteren was de Longspecialist gelukkig tevreden over hoe e.e.a nu gaat. Longfunctieblazen ging best redelijk 😀 GEEN groei in de tumor! Voel me wat dat betreft een enorm blij ei! Wel merk ik dat ik toch steeds een beetje inlever…De vermoeidheid en pijn ( mede door de kanker en zeer slechte nierfunctie) beheersen soms enorm mijn leven omdat mijn hoofd wat anders wil dan mijn lichaam.. Dat blijft een leerpunt 😉

Eind December hoop ik de hulp van het https://www.hdi.nl/ af te mogen bouwen. Dan nog wel een tijdlang on-line verder, maar het scheelt enorm veel tijd en energie om er niet meer naar toe te hoeven gaan. Wat heb ik veel steun en hulp van hen mogen ondervinden. #TOP!

Op weg naar het einde van het jaar…het was een bijzonder jaar met ups & downs…maar is dat niet zo in een ieder zijn/haar leven? Het leven is voor ons allemaal een vallen en opstaan…leren om te dealen met wat er op je pad komt.. Soms heb je het gevoel dat er wel erg veel op je afkomt…Maar in de loop der jaren heb ik steeds mogen ervaren en ondervinden dat ik er geen enkele dag alleen voor sta. Mijn gezin, man, kinderen familie en vrienden staan er altijd. Bovenal voel ik me dag aan dag gedragen door mijn ( Onze) hemelse Vader. Hij is en blijft de Regisseur van mijn leven. Ook al begrijp ik vaak niet hoe en wat…en zit ook ik met vragen..Hij ZORGT. Op weg naar 2020… Wat ben ik mijn #Donor dankbaar dat ik haar/zijn hart al ruim 17 jaar mag dragen.

Mijn dochter is heerlijk met vakantie geweest naar Thailand….Wat een supermooie tijd mochten zij en Paul daar beleven…Zij is daar ten huwelijk gevraagd! Wat een heerlijk vooruitzicht. Hoe heerlijk om daar naar uit te mogen zien!

Ik heb het leven lief, de mensen en de dieren
De zeeën en rivieren, ik heb het leven lief

Ik heb het leven lief, de bergen en de dalen
De warme zonnestralen, ik heb het leven lief

De trieste ochtendkrant, ze zal mij niet benauwen
Ik blijf van het leven houden, tot aan de laatste dag

Al zijn ze nog zo droef, de dingen die gebeuren
Er komen nieuwe kleuren, met elke nieuwe dag

Ik heb het leven lief, ik heb het nooit verzwegen
Het wonder van het bewegen, de vreugde van het bestaan

Ik heb het leven lief, ben blij dat ik ben geboren
Dat ik kan zien en horen, een hart kan horen slaan

Als in het zomergroen, de fiere populieren
Hun blijde zomers vieren, ik ruik het jonge groen

Rolt over het open veld, de bliksem en de donder
Dan speur ik iets van het wonder, heel diep in mijn karkas

Ik heb het leven lief, hoe dikwijls ik ook faalde
De tol die ik betaalde, daarvan heb ik geen spijt

Ik heb het leven lief, Ik schreeuw van de daken,
ik zal er wat van maken, ik heb het leven lief

De morgen aan mijn raam, de avond vol applausen
De koffie in de pauze, ik heb het leven lief

En valt het doek dan dicht, nog even op het leven
Een laatste glas geheven, ik heb het leven lief

Ik heb het leven lief, het sterke en het broze
Het blije en het boze, ik heb het leven lief

Ik heb het leven lief, de hoge regenbogen
De glimlach in je ogen, ik heb het leven lief

En jij, mijn liefste jij, jij hebt me van jouw leven
Het mooiste stuk gegeven, ik heb jouw leven lief

Want jij, mijn liefste jij, jij gaf me zoveel dingen
Jij hebt mij leren zingen, ik heb het leven lief .

(Toon Hermans)

3 gedachten over “Balans……

  1. rietepietz

    Inderdaad kun je vreselijk druk zijn met al die “gezondheidszaken”, blijft toch ook erg vermoeiend omdat je van hot naar her moet en dan heb ik het nog niet over stress van het wachten op uitslagen enz. Niet te geloven dat je al weer 17 jaar met jouw donorhart mag leven, toch wel heel bijzonder maar het moet extra hart werken met alle erbij ge komen kwalen. .
    Klopt wel dat in ieder leven goede en slechte periodes , waarin er om je heen van alles gebeurt, elkaar af lijken te lossen . Maar jullie slaan je er dapper doorheen met behulp van veel mensen die je lief zijn, Een bruiloft in het vooruitzicht is wel héél leuk natuurlijk!
    heel veel sterkte.

  2. ellyvandoorn

    Wat een mooi berichtje weer van jou. En wat goed te horen dat je zo mooi stabiel blijft. Succes met al je inspanningen om je energie goed te verdelen en ook heel fine weken roegewenst tot het einde van dit jaar en daarna. 👍😊

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s