Identiteit……..

De laatste dagen ben in nogal bezig met de “preek” van afgelopen zondag…Er was aan het einde hiervan een stukje wat mij enorm raakte.

* Weet dat je geliefd bent , dan is je identiteit niet meer afhankelijk van wat je doet maar juist van wie je mag zijn in Hem! *

Dit kwam binnen! Ik had deze uitspraak al wel eerder gehoord maar op de één of andere manier leek het wel of dit juist vandaag speciaal voor mij werd gezegd….

Zoals jullie wel weten heb ik geen betaalde baan, maar ben ik van het vrijwilligerswerk… helaas heb ik dat in de laatste 1,5 jaar bijna allemaal moeten laten vallen nadat bij mij longkanker werd geconstateerd…. Ik kon het niet meer combineren met de therapie…de klachten..vermoeidheid enz…. Mijn werk bij de patientenvereniging…bij de genadebank… de kerk …Het lukte me niet meer. tot grote frustratie van mijzelf..Mijn ziekte nam een soort van controle over mijn leven. En juist dat vind ik moeilijk. Loslaten . Dat werd mijn “ding” . Maar wie ben ik dan als ik mezelf niet meer kan zijn in de dingen die ik zo graag doe? Samen met Els( therapeut) ben ik aan de slag gegaan om mezelf een beetje terug te vinden en de dingen te accepteren zoals ze zijn.

Stap voor stap….leren om om te gaan met heel veel minder energie en toch nog dingen te kunnen doen. Te genieten van wat ik wel kan. Grenzen stellen en die bewaken. Natuurlijk “val “ik nog regelmatig terug maar ik kan inmiddels NEE zeggen.

Wie ben ik? Ik ben en mag Gods geliefde kind zijn. Niet afhankelijk van werk o.i.d maar gewoon zijn!

Wandelend aan Zijn Hand en vol vertrouwen over de toekomst. Hoe die ook mag zijn.. In Mei weer naar de longspecialist , dan hoor ik hoe het er nu voor staat. Even een paar weken geen Umcu bevalt me eerlijk gezegd HEEL erg goed.

Met Piet gaat het gelukkig wat beter. Hij heeft medicijnen voor de bloeddruk en tegen de ritmestoornissen. Afgelopen maandag een paar uurtjes weer wezen werken. Wel wennen natuurlijk, maar het begin is er.

Wandel maar stillekens achter Hem aan, — Achter den Heiland : Hij wijst u de wegen ; Zijn die niet altoos zoo lieflijk gelegen als gij zoudt wenschen — wil ze toch gaan : Hij gaat vooraan !

5 gedachten over “Identiteit……..

 1. rietepietz

  Hoi Wilma, ja natuurlijk kom ik even bij je kijken nadat je mij “teruggevonden”hebt. . Ik herinner me je natuurlijk nog goed. Je maakte in die tijd nogal wat mee, een nieuw hart, een nieuwe partner( als ik me goed herinner) en een grote huisrenovatie.
  Wat vervelend dat je ook nu weer met heel veel moeilijke dingen geconfronteerd wordt, en nog wel van twee kanten. Lijkt me niet makkelijk allemaal, zelfs niet als je, zoals jij kracht uit je geloof haalt. Ik wens je heel veel sterkte en hoop dat het snel allemaal onder controle is. Hou je haaks.

 2. Aritha Vermeulen

  En wat een mooi plaatje erbij. Veel sterkte en rust toegewenst.

  En tóch geloven dat het lente wordt,
  al valt de koude regen neer in stromen
  op kale, zwarte takken van de bomen;
  al zijn de dagen lichteloos en kort.

  En tóch geloven dat de zon het wint,
  al houdt ze zich soms dagenlang verborgen;
  zoals een mens,in ’t donker van de zorgen,
  soms plotseling een zonnig plekje vindt.

  En tóch geloven dat ’t gezaaide graan
  ontkiemen zal in koude, zwarte aarde;
  zoals God in Zijn Zoon Zich openbaarde:
  Die leeft, maar uit de dood is op gestaan.

 3. Plato

  Wat kan je hier nu op zeggen? Zoveel leed als jij te dragen hebt en de moedige manier waarop je er mee omgaat. Dan kan een mens beter zwijgen en zeggen: ik bewonder je kracht. En dat is wat ik doe nu: ik bewonder je kracht en ben blij dat je die vanuit je geloof aangereikt krijgt.
  Ik hoop dat het goed met Piet gaat. Die ritmestoornissen, praat me er niet van. Maar gelukkig zijn er goede medicijnen om dat tegen te gaan.
  Voor jullie allebei: wij hebben enorm veel respect voor jullie en we wensen van harte dat alles zich ten goede zal keren.
  Ook namens Maria…. Willem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s