kijken…..

De afgelopen dagen word ik regelmatig wakker met een liedje in mijn hoofd….Ben ik hier de enige in of hebben jullie dat ook weleens? Meestal zijn het liedjes die mij op de één of andere manier enorm raken of geraakt hebben. Als ik snachts wakker lig heb ik mezelf een beetje aangeleerd om dan liedjes te gaan zingen in mijn hoofd ( wil natuurlijk manlief niet wakker maken en de buren al helemaal niet 😉 ) Hier word ik rustig van en het helpt me enorm om weer in slaap te vallen. Vaak word ik de volgende morgen dan wakker met één van die liedjes in mijn hoofd en hart. Soms deel ik dat op facebook maar vaak ook niet. Ik ben benieuwd naar hoe dat voor jullie is en of jullie dat ook hebben? Liggen jullie wel eens wakker en hoe ga je daar dan mee om? Wat betekenen muziek en liedjes voor jou? waar gaat je voorkeur naar uit…?

Hoe val je in slaap
Hoe begint je dag
Open je je ogen met een traan of met een lach
En kijk je om je heen
En zie je dan de zon
Of zoek je achter alles naar de schaduw op de grond
Leef je voor geluk
Of sterf je van verdriet
En voelt dat als een keuze of heb jij die keuze niet
Het maakt niet echt iets uit
Of dat de waarheid is of niet
Het is hoe jij het ziet…..( uit Mooi van Marco Borsato)

Voor mij geld iig dat ik mezelf soms terug kan vinden in liedjes…ze bemoedigen me en soms kan ik mijn emoties uiten… Het veranderd soms mijn blik op de dingen die me gebeuren of die me raken…Liedjes en muziek geven ( eindelijk) weer kleur aan mijn leven. Het leven is meer dan de moeite waard om geleefd te worden ondanks ( of juist dankzij) alles wat er gebeurd…De manier waarop je naar het leven kijkt is volgens mij van grote invloed op hoe je in het leven staat en hoe je de dingen ervaart…Kijken op een bepaalde manier naar je dag en de dingen die gebeuren kunnen je dag kleur geven,…..

God kijkt op een andere manier naar mensen dan de manier waarop wij geneigd zijn naar hen te kijken. Wat of wie wij als nietig bestempelen, heeft God met een groter doel hier op aarde gebracht. In 1 Korinthe staat het volgende:

“Maar wat in de ogen van de wereld dwaas is, heeft God uitgekozen om de wijzen te beschamen; Wat in de ogen van de wereld zwak is, heeft God uitgekozen om de sterken te beschamen; Wat in de ogen van de wereld onbeduidend is en wordt veracht, wat niets is, heeft God uitgekozen om wat wél iets is teniet te doen.”
(1 Korinthe 1: 27-28, NBV)

Wij hebben de “opdracht” om te leven vanuit de Liefde van God, proberen te kijken naar een ander met de “ogen van Jezus” zijn Liefde uit te stralen…dat begint in de eerste plaats bij onszelf… Hoe kijk jij naar de ander… Dat is best wel moeilijk…maar niet onmogelijk. We hebben Hem als ons grote voorbeeld.

Lees graag hoe en wat e.e.a voor jou betekent..

Lieve groet: Wilma,.

3 gedachten over “kijken…..

 1. ellyvandoorn

  Nou daar ga ik dan. Een beetje later omdat ikzelf ook niet helemaal in orde was zoals je weet.
  Ik word altijd blij van wat je schrijft ook al interpreteer ik God niet helemaal op dezelfde manier als dat in het christendom gebruikelijk is. Toch kan ik bijna al je teksten interpreteren op mijn eigen wijze. Ik ben ervan overtuigd zoals Etty Hillesum schreef dat God heel diep in ieder mens verborgen is. Soms ligt hij onder een steen en soms kun je er een beetje bijkomen omdat er ruimte tussen de stenen komt en we ons iets meer openstellen. Uiteindelijk zijn we zelf verantwoordelijk voor het openstellen voor het Goddelijke. Pas wanneer we dat doen kan het indalen en zich in ons manifesteren.
  Liedjes kunnen een enorm groot hulpmiddel zijn. Ze raken ons hart en breken de stenen open. Ik wens jou en mij en iedereen veel prachtige muziek toe. Nu zeker in de paastijd. Ik geniet alweer van De Mattheus Passion van Bach en Jesus Christ Superstar .
  Ik lees je graag Wilma.
  Dank je wel.

 2. Plato

  Liedjes komen te pas en te onpas mijn hoofd binnen gevlogen. Mijn moeder leerde mij als 4 jarige al een stuk of 40 kinderliedjes en dat vertelde ze ook werkelijk aan iedereen. Dus moest ik in familieverband nogal eens ‘optreden’. Dan zong ik van Jaap de groenboer, laat ons in ons tuintje gaan, eerst een beetje meel, dan een beetje melk, wim zat zo hard te werken en natuurlijk… poesje mauw met alle coupletten.
  Het rare is dat de laatste tijd die liedjes weer in mijn hoofd terugkomen alsof ze nooit zijn weggeweest. Op internet zag ik een site die geloof ik de liedjeskist heet en waar ik al die teksten terugvond. Het was alsof de tijd 65 jaar had stilgestaan.
  Daarnaast wil ik nog wel eens op youtube kijken. En ik zie tot mijn plezier dat die heel oude gospel- en countrysongs uit 1860 en verder, nog steeds bestaan en gezongen worden. Ook door jonge mensen. Zo kwam ik de price sisters tegen. Leuke jonge meiden die met overgave zingen en er hun instrumenten bij bespelen. Dat geeft me moed en het vertrouwen dat goede stokjes altijd doorgegeven worden.
  Tot zover…. ik doe er een linkje bij van een van mijn favoriete liedjes.Kopiëren naar youtube en enteren….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s