van die nachten….

alone

Gisteren was ik weer even in het Umcu ….Vorige week was ik een Ct-Scan wezen maken en de uitslag zou ik gisteren dus krijgen. Half ziek bij mijn vriendin in de auto op weg. Griep voor de derde keer dit seizoen…. Ondanks de griepspuit. Ik denk dat ik die aankomend najaar maar eens niet ga halen. Piet is ook al meer dan een week flink ziek. Het begon met een luchtweginfectie en inmiddels heeft hij longontsteking.. AB helpt niet afdoende  vandaar dat de Huisarts hem nu maar een stootkuur prednison heeft gegeven. We houden elkaar dus flink wakker snachts… Om de beurt hoesten en proesten en wc-bezoekjes…dat komt de nachtrust nou niet bepaald ten goede… We zijn samen een soort van kneus en kneus… De uitslag gisteren viel mij eerlijk gezegd een beetje tegen….ik had na de vorige keer zo gehoopt dat de tumor wederom kleiner zou zijn geworden……Helaas was dat niet het geval. De tumor is niet kleiner geworden. …maar ook niet gegroeid!  Het verdachte plekje lijkt wel iets in massa te zijn toegenomen…maar dat kan door de bestraling komen… Het wordt nl een soort van verpulverd door de bestraling en de long moet dan nog  “opruimen”.,   Een lotgenoot verwoorden het als volgt: Chemo verlaat je licham weer maar de bestraling blijft heel lang onzichtbaar maar wel voelbaar in je lijf aanwezig… Het bericht viel me best wel rauw op m’n dak….Eerlijk gezegd had ik hier niet zoveel rekening mee gehouden…Mijn hoofd snapt het allemaal wel maar mijn hart is een beetje van slag zeg maar… En wat gebeurd er dan…dan komt het bij mij snachts naar boven… de vragen en twijfels…de onzekerheden… overdag ben ik meestal wel bezig met van alles en nog wat…maar savonds en snachts is het tijd om alles eens goed te overdenken… geen afleiding…alleen met mijn gedachten en mijn Vader. Aan Hem vertrouw ik al mijn zorgen toe. Terwijl er zoveel vragen door mijn hoofd gaan komen de antwoorden als vanzelf ik de vorm van liedjes…

Blijf mij nabij, wanneer het duister daalt,
De nacht valt in, waarin geen licht meer straalt.
Andere helpers, Heer, ontvallen mij.
Der hulpelozen hulp, wees mij nabij.

U heb ik nodig, Uw genade is
mijn enig licht in nacht en duisternis.
Wie anders zal mijn leidsman zijn dan Gij?
In nacht en ontij, Heer, blijf mij nabij.

Blijf dicht bij mij
Heel dicht bij mij
Blijf mij nabij
O Jezus.

Houd, Heer, Uw kruis hoog voor mijn brekend oog,
licht in het duister, wijs de weg omhoog.
Uw dag breekt aan, de schaduw gaat voorbij,
In dood en leven, Heer, wees Gij nabij.

Blijf dicht bij mij
Heel dicht bij mij
Blijf mij nabij
O Jezus.

 

God van trouw, U verandert nooit, Eeuwige, U mijn Vredevorst.

Aller Heer, ik vertrouw op U. Heer, ik roep tot U, opnieuw en opnieuw. Heer, ik roep tot U, opnieuw en opnieuw. U bent mijn rots wanneer ik wankel, U richt mij op wanneer ik val. Dwars door de storm bent U Heer, het anker; ik stel mijn hoop alleen op U. God van trouw, U verandert nooit, Eeuwige, U mijn Vredevorst. Aller Heer, ik vertrouw op U. Heer, ik roep tot U, opnieuw en opnieuw. Heer, ik roep tot U, opnieuw en opnieuw. U bent mijn rots wanneer ik wankel, U richt mij op wanneer ik val. Dwars door de storm bent U Heer, het anker; ik stel mijn hoop alleen op U.

 

Terwijl ik in bed lig en de liedjes meezing in mijn hoofd komt de rust terug. Hij is altijd bij mij en zal me nooit verlaten. Hoe zwaar het soms ook mag zijn God is erbij. Nu kan ik ook blij zijn met de uitslag van gisteren. De arts vertelde mijn ook nog dat de bestraling nog lang niet is uitgewerkt!  De rust leren nemen om te accepteren dat alles goed zal komen is aan mij. Hij zal mij daarbij helpen.  Wat een troost om dit te mogen weten.Wat een machtig God.

Het mooiste moet nog komen!

“Want ik ben er zeker van dat het lijden van de tegenwoordige tijd niet opweegt tegen de heerlijkheid die over ons geopenbaard zal worden.”

cross

Advertenties

5 gedachten over “van die nachten….

  1. Rut de Jong

    Prachtige getuigenis Wilma, hoe jij je vertrouwen op God stelt laat dat een bemoediging voor anderen zijn. God is groot en jij maakt Hem nog groter. Gods rust en zegen toegewenst, sterkte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s