Laat zo je licht maar schijnen….

licht

 

Wat is het momenteel heerlijk vroeg licht.  Elke dag zo rond half 5 is er het gezang van “onze merel “…Ik breng dan vaak even een bezoekje aan het toilet en daarna val ik met dit prachtige gezang weer in een rustgevende slaap. Doordat het zo vroeg licht is ben ik ook veel vroeger beneden dan in de herfst-winter. Het licht doet me goed. Ben actiever en vaak ook wat fitter. Denk dat ik hier niet de enige in ben. Vanmorgen met frisse moed en een goed humeur weer richting mijn “werk “…We hadden een behoorlijk groep vrijwilligers vandaag en iedereen had er zin in. Na het bijbellezen en gebed gingen we aan de slag.  Zo fijn dat we nu iets meer tijd hadden voor een gesprek. We mochten een aantal kinderen blij maken met een uitnodiging voor de (Bouwkeet).Bouwkeet.

 

Een klein lichtpuntje in de aankomende vakantietijd . Een tijd waarin veel kinderen met hun ouders-familie met vakantie mogen gaan. Helaas is dat niet voor iedereen een gegeven. Daarom vind ik het geweldig dat wij dit van hun mogen aanbieden.  Het kan zo belangrijk zijn om na de vakantietijd ook je verhaal in de klas te kunnen doen. Erbij horen dat wil toch bijna iedereen ….en zeker kinderen. Gesprekken….ja die waren er zeker vandaag. Met bezoekers van ons maar ook met elkaar. Het kan zo bemoedigend zijn om de dingen die je bezig houden met elkaar te delen. Vertel elkaar wat je raakt en wat je bezig houdt..het delen van de dingen die God in je leven voor jou gedaan heeft en nog steeds doet. uitdelen van zijn grote Liefde.  Dat wat Hij jou schenkt doorgeven aan de ander die dit zo nodig kan hebben. Proberen een Lichtpuntje te zijn. Hij is immers het Licht van de wereld…Hij schijnt door jou. Je mag een baken van Liefde zijn. Een Baken waaraan mensen zich kunnen vasthouden en waaraan mensen zich kunnen warmen.

Denk aan een de bergrede…

Jezus geeft op de berg les aan zijn leerlingen

1 Toen Jezus de grote groep mensen zag, klom Hij de berg op. Daar ging Hij zitten. Zijn leerlingen waren Hem gevolgd. 2 Jezus begon hun les te geven. Hij zei: 3 “Het is heerlijk voor je als je begrijpt dat je God nodig hebt. Want dan zul je het Koninkrijk van God mogen binnengaan. 4 Het is heerlijk voor je als je verdrietig bent. Want je zal getroost worden. 5 Het is heerlijk voor je als je vriendelijk en geduldig bent. Want dan zul je de aarde erven. 6 Het is heerlijk voor je als je honger en dorst hebt naar rechtvaardigheid. Want je honger zal gestild worden. 7 Het is heerlijk voor je als je goed en vriendelijk bent voor andere mensen. Want dan zal God voor jou ook goed en vriendelijk zijn. 8 Het is heerlijk voor je als je leeft zoals God het wil. Want dan zul je Hem zien. 9 Het is heerlijk voor je als je vrede probeert te maken en te bewaren. Want dan zul je ‘kind van God’ worden genoemd. 10 Het is heerlijk voor je als je wordt vervolgd omdat je leeft zoals God het wil. Want je zal het Koninkrijk van God mogen binnengaan. 11 Het is heerlijk voor je als de mensen je uitschelden, belachelijk maken, vervolgen en allerlei leugens over je vertellen omdat je in Mij gelooft. 12 Wees er blij over. Want je zal er in de hemel een grote beloning voor krijgen. Want op dezelfde manier zijn vroeger ook de profeten vervolgd.” ( uit de basisbijbel ).

Jeremia 31:3
Ik heb je altijd liefgehad.  God loves you and so do i.

christelijke-kaarten-liefde-Jeremiah-31-3-You-are-love

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s