op we naar….

groot

 

Wij gaan op weg met brandend hart,
Met een gebed bij elke stap.
Het lied van hoop klinkt door de landen,
Zingend van de nieuwe dag.

Tweeduizend jaar, en dag en nacht,
brandt deze vlam, verlicht ons land.
Mensen wachten, harten smachten,
naar een liefde die verwarmt.

Laat de vlam weer branden als een helder baken,
als heraut van ´t morgenuur.
Laat het lied weer sprank´len,
laat de liefde branden, als een vuur, als een vuur.

De liefde roept, de waarheid spreekt,
dat is de kracht waarmee wij gaan.
Om hen die vallen, hen die wank´len,
op te vangen in uw naam.

Laat de vlam weer branden als een helder baken,
als heraut van ´t morgenuur.
Laat het lied weer sprank´len,
laat de liefde branden, als een vuur, als een vuur.(2x)

Vanmorgen zong dit lied de hele tijd in mijn hoofd. Wij gaan op pad…wij zijn op weg naar.. naar wat eigenlijk? Er komen zoveel verschillende mensen bij ons. Elke woensdag weer is het bijzonder om te mogen ervaren wat een mooie en bijzondere mensen er zijn. God heeft elk van ons geschapen en we zijn allemaal op de wereld met een missie…De één weet dat eerder dan de ander. Soms komt het er helemaal niet uit. Maar toch zijn we belangrijk en waardevol in Gods ogen. We zijn allen geliefde kinderen Gods. Je mag er zijn..wie of wat je ook bent en wat je verleden ook is. Dat maakt niks uit. Je bent welkom bij Hem zoals je bent. Ondanks dat het vanmorgen erg druk was  ( misschien zelfs wel doordat het zo druk was) vonden er weer mooie gesprekken plaats. Mensen die normaliter zo gesloten zijn als de bekende oester…raakte in gesprek en gebed. Wat fijn te mogen ervaren dat God hun hart wil openen. Juist hen die zo kwetsbaar zijn..Gebed is en blijft een prachtig en machtig iets. Het is geruststellend dat God onze gebeden hoort. “Het gebed van een rechtvaardige vermag veel, doordat er kracht aan verleend wordt” (Jakobus 5:16).
Maar misschien denkt u: ‘Ik heb tot God gebeden en Hij deed niet wat ik vroeg. Betekent dit dat Hij mij verworpen heeft?’ Neen, helemaal niet. Hoewel God naar onze gebeden luistert en door onze gebeden beïnvloed wordt, moeten wij beseffen dat een gebed een verzoek is, afhankelijk van Zijn soevereine wil. Een goede vader luistert steeds naar zijn kinderen, maar een goede vader doet niet alles wat zijn kinderen vragen. Dat kan soms best heel moeilijk zijn…Maar we mogen weten en vertrouwen dat wat God doet dat dat goed is. Het kan maar zo zijn dat God iets veel beters voor ons op het oog heeft. Te leren vertrouwen op Hem is dan aan ons en ook daarvoor mag je God om hulp vragen. “Weest in geen ding bezorgd, maar laten bij alles uw wensen door gebed en smeking met dankzegging bekend worden bij God. En de vrede Gods, die alle verstand te boven gaat, zal uw harten en uw gedachten behoeden in Christus Jezus” (Filippenzen 4:6,7).

We zijn nu ook op weg naar Pasen.. Dan mogen we vieren dat Christus uit de dood is opgestaan. Hij is voor onze zonden gestorven en heeft voor ons aan het kruis gehangen.  Hij heeft voor ons de dood overwonnen.  wat een genade. Wat een rijkdom dat we mogen weten dat onze zonden vergeven zijn in Hem.  *En Hij heeft tot mij gezegd: Mijn genade is u genoeg; want Mijn kracht wordt in zwakheid volbracht. Zo zal ik dan veel liever roemen in mijn zwakheden, opdat de kracht van Christus in mij wone. * ( 2 korinthiers 12 :9)

genade

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s