Een dag zoals zovelen…?

Een dag zoals zo vaak…Nee dat was het niet vandaag. Elke woensdagmorgen  ( ik ben één van de vrijwilligers van de Genadebank) beginnen we de dag met het lezen van een stukje en gebed. Zo ook vandaag. Het is zo bijzonder dat het geen we lezen heel erg aansluit bij wat we mogen gaan doen deze ochtend. Het stukje was van Joyce Meyer. ( hier volgt het)

Evangelisatie in praktijk brengen

En de koning zal hun antwoorden: “Ik verzeker jullie: alles wat jullie gedaan hebben voor één van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor mij gedaan.” Matteüs 25:40

Ik hoorde ooit een verhaal over een evangelist in Rusland die rondliep om mensen te vertellen ‘Jezus houdt van je, Jezus houdt van je.’ Hij deelde evangelische traktaten uit, toen een dame hem aansprak en zei: “Weet je wat? Door je preek en evangelische traktaten wordt mijn maag niet gevuld.”

Dit verhaal heeft een belangrijk punt: Soms moeten we mensen Gods liefde tonen door eerst te voorzien in hun fysieke behoeften en dan kunnen we het evangelie van Jezus delen.

Jezus sprak over het belang van het voorzien in de lichamelijke en materiële behoeften van de mensen. In Matteüs 25 zei Hij dat wanneer we de hongerigen voeden, of water geven aan de dorstigen, of de behoeftigen kleden, of de zieken verzorgen, het net zo is alsof we die dingen voor Hem doen. Hij heeft ons laten zien hoe je door iemand op praktische wijze te helpen een geweldige mogelijkheid creëert om het evangelie met iemand te delen.

Als mensen Gods liefde daadwerkelijk in hun eigen levens gaan ervaren, is het veel gemakkelijker voor hen om onze boodschap dat God van hen houdt te geloven.

Hoe ziet dit er praktisch uit? Het zou met iets kleins kunnen beginnen, bijvoorbeeld door een knuffel te geven aan iemand in de buurt die zich niet geliefd voelt. Vervolgens zou je bedieningen kunnen ondersteunen die de zieken, dorstigen of hongerigen helpen. Misschien kun je vrijwilliger worden bij een voedselbank of bij de dienstverlening in je stad, of op een zendingsreis gaan om in het buitenland mensen in nood te dienen. Er zijn oneindig veel mogelijkheden als je besluit om anderen niet alleen met woorden te dienen, maar ook met praktische daden.

Kort gebed: Heer, ik wil mijn woorden omzetten in daden. Laat me zien hoe ik de mensen die U op mijn pad brengt praktisch kan helpen zodat zij de kracht van Uw liefde kunnen ervaren.

Hoe mooi verwoord is hier dat wat wij elke week weer in praktijk mogen brengen. Klaar staan voor onze naasten. Ongeacht waar hij/zij vandaan komt.  Een luisterend oor bieden..voor zover mogelijk van eten/drinken voorzien. Tijd nemen en maken voor een gesprekje..al dan niet met een kopje koffie/thee.. Laten zien dat we voor elkaar het verschil mogen en kunnen maken. Open staan voor interactie…Lang niet iedereen kan en durft zicht te uiten. Soms kun je uit de houding en of de reactie van mensen ook meer dan genoeg aflezen. God werkt op wonderbaarlijke wijze in de harten van ons allen. Het gebeurd ook dat mensen juist door onze houding en door de liefde die we mogen uitstralen nieuwsgierig worden naar onze Bron. Naar Hem die dit alles uiteindelijk mogelijk maakt.  Hoe rijk zijn wij dat we van die Genade en van de overvloed aan Liefde mogen uitdelen.

Elke woensdagmorgen weer voel ik me rijk gezegend door alles wat er op zo’n ochtend gebeurd..Dat geeft hoop voor de toekomst. En van die Hoop mogen wij vertellen. Van de Hoop en van de Liefde van Jezus. Hij gaat ons voor.matthew_25_40

 

3 gedachten over “Een dag zoals zovelen…?

  1. Geesje

    Wilma, je weet dat ik dat geloof niet heb, maar meis ik lees er zo graag over bij jou. Je schrijft er zo warm (en zonder iets op te willen dringen) over. Zelfs ik word er dan een beetje blij van, nou dat had je nooit van mij verwacht toch Wilma?

    1. perikelen Berichtauteur

      Geesje…wat een lieve reactie. en wat heerlijk dat het je raakt…Met deze reactie heb je mijn hele dag goed gemaakt. Zou voor de Heer iets te wonderlijk zijn…? Liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s