Mijn naaste……

lufje

Zo tegen het einde van het jaar krijg ik soms van die periodes dat ik terugkijk op het afgelopen jaar…. Wat was het voor een jaar en wat heeft het mij gebracht/geleerd. Het was een jaar vol met heftige emoties….Vrienden die overleden zijn…Ernstig zieke…Zorgen en problemen. Heel soms lijkt het of er niets anders gebeurd in mijn omgeving. Wat is het dan toch bijzonder dat we alle zorgen en moeite bij God mogen neerleggen. Weten dat Hij zorgt.

De afgelopen week werd ik best wel wat verdrietig van sommige reacties op de vluchtelingen die bij ons “geplaatst ” moeten gaan worden… Ik ben me er heel goed van bewust dat het niet makkelijk is allemaal.. Niet iedereen zit te wachten op een soort van blokwoningen die dan bij jou in de straat geplaatst kunnen gaan worden. Het zal zeker wennen zijn. Toch bekruipt me soms een naar gevoel als ik sommige reacties lees/hoor. Ik weet absoluut geen “goede” oplossing voor deze situatie . ( noem het liever geen probleem, want dat is wat we er zelf van maken) deze mensen zijn vaak wanhopig op zoek naar veiligheid en rust. Ja ik weet dat er ook enkele tussen zitten die wat anders zoeken. Maar er zitten overal wel mensen tussen die willen “gebruik” maken van…Niet alleen in deze situatie maar ook op een andere manier. Moeten de goeie dan maar weer onder de kwade lijden?

Stel je eens voor dat wij op zoek zijn naar een thuis…een plek om onze kinderen veilig te laten op groeien. Een plek waar je niet bang hoeft te zijn om wie je bent. Geen gillende sirenes…luchtalarm…schoten..bedreigingen…brand…vernieling ..verkrachtingen..en ga zo maar door.. Dan wil je toch ook dat een ander je een helpende hand toereikt…je welkom heet?

Het is absoluut niet mijn bedoeling om hier een oeverloze discussie over te gaan voeren.. Wat ik graag zou willen is dat we proberen de dingen van de andere kant te bekijken. We zijn immers allemaal wereldburgers? Daarnaast staat er ook in Gods Woord dat we onze naaste behoren lief te hebben als onszelf…

Dat zijn zo van die dingen die mijn gedachtes passeren in deze tijd van het jaar.

Gij geheel anders ….

Een liefdevolle groet.

Wilma

slide_12

honger

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s