De weduwe en…..

Vanmorgen was ik aan het werk. Dat op zich is natuurlijk niet zo bijzonder. Ware het niet dat ik wederom moest denken aan het verhaal van de weduwe van Sarfath ( 1 Koningen 17:8-24)  ( Een weduwe geeft de man van God onderdak. Ze handelt daarmee naar de regels van gastvrijheid. Als haar zoon sterft, werpt de profeet Elia al zijn onderhandelingsgaven in de strijd om de Eeuwige te overtuigen dat Hij dit deze gastvrouw niet aan kan doen. God hoort.)  Terwijl ik daar mijn ding doe ( zeg maar) komen er nog meer verhalen uit de bijbel in mij op..

Johannes 6:1-15 ( de wonderbaarlijke spijziging…

Het zijn allemaal dingen die getuigen van de grootheid van God. Voordat we smorgens beginnen met werk hebben we altijd een moment van bezinning en gebed. Het ging dit keer o.a over dat wij soms te klein denken van God. Hij is zoveel malen groter dan we ons ook maar kunnen indenken.

Dat God altijd weer voorziet en ons ( en anderen) geeft wat we nodig hebben. Natuurlijk is het niet altijd dat wat we vragen…. Het is niet zo dat we een verlanglijstje naar boven kunnen sturen. Maar God geeft ons wel altijd dat wat we nodig hebben. Zo niet dan heeft Hij een beteren mooier plan voor ons.God voorziet. Jezus heeft gezegd dat Hij gekomen is om leven en overvloed te geven (Joh. 10:10). Die overvloed biedt Hij iedereen aan, niemand uitgezonderd.

Dit zijn “zomaar”wat gedachten van mij tijdens een bijzondere morgen….

 

Wilma.

Advertenties

3 gedachten over “De weduwe en…..

  1. Melody

    Momenteel in de fase van ‘sporen in het zand’ …. proberen Hem te blijven ‘zien en voelen’.. wetende dat opgeven geen optie mag zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s