Ochtendgloren….

In het schemerlicht zo ’s morgens vroeg…Half in slaap nog ligt ze in haar bed. Dit zijn de mooiste uren van de dag. Heel in de verte hoort ze de dag ontwaken. Een merel begint zijn lied zuiver en rein te zingen. Klaar voor deze nieuwe dag. Dit brengt zoveel herinneringen in haar naar boven….Herinneringen aan die tijd toen ze nog werkte. Daar waar haar hart lag. De tijd dat ze volop in het arbeidsproces meedraaide. Nachtdiensten dat vond ze GEWELDIG! Met vaak een vaste ploeg mensen…en dat vooral de laatste ronde…op de fiets naar de paviljoens toe en nog even het laatste rondje kijken bij de kinderen of ze nog lekker lagen te slapen…medicijnen uitdelen…nog even een paar kinderen ( toen sprak men nog niet van clienten 😦  ) naar de wc laten gaan of even een bedje verschonen…een rapportage schrijven…koffie klaar zetten voor de ochtendploeg en dan hoorde je ook die vogeltjes al vertellen dat de nieuwe dag eraan kwam…en dan wist je…YES! Ik mag zo gaan slapen 😉 …. Nu weet ze..YES! ik mag zo heerlijk weer opstaan en aan mijn nieuwe dag beginnen! Voor alles is een tijd. Ik mis het werken daar zo af & toe nog steeds…Maar gelukkig heb ik er heel veel andere dingen voor in de plaats gekregen. Wat is gebleven is mijn liefde voor het genieten van de merel die voor mij is blijven zingen! Wat een rijkdom! Wat een zegen 🙂

Advertenties

10 gedachten over “Ochtendgloren….

 1. Leo's mening

  Tja, verlangen naar die oude tijden. Frustraties weg slikken, gevoel van niet meer nodig zijn. Maar je kunt er ook in berusten. Ieder mens heeft een plekje verdiend, zelfs zij die even niet toekomen aan het arbeidsproces. Ben je voorgoed klaar met werk doen wat je deed is er ook niks aan de hand hoor. Houden doen we toch wel van je. Als je maar leuk en aardig bent of blijft….

  1. perikelen Berichtauteur

   @Leo: Ik berust wel hoor …maar zo heel soms komt het gevoel van gemis om de hoek kijken…Dan is er een stil verlangen naar…Ik kan het ( helaas) niet meer. Dat weet ik. Maar mijn hart blijft toch trekken naar…Gelukkig heb ik genoeg andere dingen ervoor terug gekregen. X

 2. rietepietz

  Je hebt er in ieder geval mooie herinneringen aan gehouden, uit een tijd dat je nog tijd mocht besteden aan wat men nu inderdaad cliënten noemt!
  Het is inderdaad héérlijk om ‘s-morgens bij het wakker worden de vogels te horen, ik luister er ook altijd even naar voor ik opsta!

  1. perikelen Berichtauteur

   @rietepietz : Ik vind het zo afstandelijk klinken…cliënten! bah!
   En ja…ik geniet enorm van de vogeltjes zo ’s morgens in mijn warme bedje! Heerlijk 🙂

 3. platoonline

  Die merels maken het er dan ook wel naar. Zulk gruwelijk mooi zingen in een boomtopje. Het is prachtig. En dat van die cliënten, helemaal gelijk. Het zijn mensen in het ziekenhuis en geen marketingproducten. Heel die marketing is een doorgeschoten fenomeen om de wereld efficiënt en winstgevend te maken. Dat heeft ons deze WERELD opgeleverd. Snel van afstappen. Menselijk worden. Zoals jij!!

 4. NOVELLE

  Wilma wat jij allemaal hebt meegemaakt Ik dacht er vanmorgen tijdens de koffie even over na.Ik vind je een echte held zeer positief en warm van hart ondanks alles wat er op je levenspad passeerde.Groetjes van Novelle Topwijf ben je hoor.

 5. platoonline

  \wie komt er dan op je verjaardag Wilma? Beatrix? Maxima? Ik heb geen idee hoor. Maar als jij het leuk vindt, dan is dat toch prima? Geniet er van en heb een hele fijne dag.

  Ik feliciteer je nu alvast. Want anders ben ik straks weer een paar dagen te laat en dat wil ik niet.

  Ik ben nu wel razend nieuwsgierig, dat snap je wel he? 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s