LENTE @ Het Vogelhok :D

Inmiddels hebben we de nestkastjes weer in het vogelhok geplaatst…Hopelijk gaat het dit jaar beter dan vorig jaar. Toen liepen onze pogingen op jonge grasparkietjes uit op grote teleurstellingen van mijn kant…Het was echt een ware oorlog in het hok..We waren een paar keer een vogeltje verloren…en hadden een stelletje erbij gekocht. Dit ging helaas niet zonder enig gekibbel gepaard. Het pas gearriveerde stel werd niet zonder slag of stoot geduld in het hok…Het reeds aanwezige koppel duldde het nieuwe paar totaal niet! Er werd niet gevraagd naar paspoort o.i.d er brak een ware burgeroorlog uit…veertjes vlogen rond en bloed vloeide! Dit hadden we niet voorzien..Er werden eitjes genoeg gelegd, maar deze werden hardhandig verwijderd door de tegenpartij! Hoe sneu….! We hebben uiteindelijk de kastjes er maar uit gehaald en afgewacht of er iets van een wapenstilstand zou komen…dit lijkt er nu wel op. De nestkastjes hebben we nu zo opgehangen dat beide stelletjes een eigen plekje hebben.
Nu dus een nieuw jaar en nieuwe kansen.

9 gedachten over “LENTE @ Het Vogelhok :D

 1. depetvantruus

  Ik hoop voor jullie dat het dit jaar beter gaat. Er zijn al genoeg burgeroorlogen in de wereld. ;-(
  Is het niet mogelijk de vogels tijden het broedseizoen te scheiden met een gaaswand of zoiets?

 2. Leo

  Je moet eens proberen vreemde poezen bij elkaar te zetten. Ook dan heb je ellende. Territoriumdriften en zo meer. Bestaat er ook een ‘vogelmeldpunt’ trouwens???

 3. platoonline

  Je zou eens op een vogelsite moeten informeren, maar volgens mij klopt de verhouding 2 mannen en 2 vrouwen bij vogels niet. Ik denk dat je dat ene mannetje er dan uit moet halen of deze in elk geval apart moet zetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s