De afsluitdijk….

Zoals gezegd zijn we samen naar de afsluitdijk geweest. Natuurlijk hebben we daar ook een paar foto’s gemaakt. Niet al teveel want het was daar zo vreselijk koud dat we meer tijd in de auto hebben doorgebracht daar er buiten. Ik had erg graag een flink stuk gewandeld over de dijk, zeker aan de benedenkant, maar het was bijna niet te doen…De beren zouden daar nog een skipak hebben aan getrokken zo snijdend koud was de wind! Ondanks die wind zijn we toch naar beneden gegaan om wat plaatjes te schieten…
Het was ook zo mooi om daar te kijken. Wat me wel opviel was dat er toch waaghalzen waren die het ijs opgingen. Terwijl er ook nog stukken waren wat niet bevroren was…En je dan te realiseren dat als er wat misgaat een ander weer zijn/haar leven moet wagen om jou te redden….

Dscn2911

Dscn2913

Dscn2915

Dscn2914


Wordt vervolgd….

21 gedachten over “De afsluitdijk….

 1. J@n.

  Eerlijk gezegd heb ik De Afsluitdijk nog nooit onder deze omstandigheden gezien. Wel heel appart.
  Wat die waaghalzen betreft heb je volkomen gelijk en dan zijn ze nog in staat om er later schande van te spreken als het wat lang duurde voor er hulp kwam.
  Gr. J@n.

 2. Bettina

  Hoi Wilma, dat het kkkkkoud was tijdens de foto’s kun je wel zien, nu is het een stuk aangenamer maar mist het weer haha, fijne dag en leuk die foto’s. Greetz Bettje

 3. Plato

  Wat onherbergzaam was het daar zeg. Wij waren er in oktober en toen was het al een beetje koud en nat. Ik kan me dus voorstellen dat jullie veel in de auto bleven.

  Ik hoef niet te vragen of jullie het (met Friesland en met elkaar) fijn hebben gehad. Ik gun het jullie zo van harte. Ik word er blij van.

 4. Leo

  Met alle respect Wilma, maar in die omstandigheden hoor je uiteraard een berenmuts op te hebben met flappen over je oren, een lange bontjas tot op je enkels met driedubbele voering, met bont beklede laarzen en drie paar isolerende sokken en daaronder winterkleding in drie lagen en thermisch ondergoed. Dan hebb je het niet koud, alleen een jasje aantrekken is vragen om ellende……
  Maar de beelden zijn leuk en ik ken de dijk, ben er vaak overheen gereden als ik weer eens naar de drie noordelijke provincies moest of juist de andere kant op richting de kop van N.Holland.

 5. rietepietz

  Ik heb de afsluitdijk xc3xb3xc3xb3k pas een jaar of 5 geleden voor het eerst bezocht dus bent nog lang zo laat niet als ik ! Met dit barre winterweer is het wxc3xa9l een koude bedoening …bbbrrr!

 6. Marika

  Kijk zo ziet Nederland er ook uit tijdens een nieuwe ijstijd, brrr…. Wel mooie plaatjes! Maar ik ga toch maar even een warme kop thee zetten na het zien van die foto’s. 😉

 7. Pia

  Ik ben er wel eens overheen geweest maar dat is dan ook alles. Ik ging met die kou niet eens die auto uit. Brrrrrrrrr, gaat nu helemaal moeilijk want ik kan niet op of neer vanwege mijn rug. Zelfs het rondje honden is ingekort. Hahahaa zie je dat ik warmte nodig heb 🙂

 8. Elmar

  Ik heb wel eens over de afsluitdijk gereden en zou daar ook graag nog eens gaan wandelen. Jammer dat de wind zo koud was want het moet prachtig geweest zijn met dat ijs!
  groetjes,
  Elmar

 9. fotolog Albert & Mara

  Gelukkig is jullie liefde voor elkaar warm en nog eens warm, en daarom vinden wij die foto samen zo leuk. Doen wij ook vaak als we ergens zijn, als herinnering, deze keer voor jullie aan een superkoude dag. Wij zijn wel blij dat dat winterse er van af gaat. Jij ook?

 10. Billy

  na wat gegoogle ben ik te weten gekomen dat die Afsluitdijk dus eigenlijk het Ijsselmeer afsluit van de Noordzee.
  32 km lang, is een heel end zeg!

  Ook al was het bitter koud, de foto’s zijn geslaagd, Wilma!

 11. Truus.

  Je hebt (jammer genoeg) altijd van die waaghalzen Wilma. 😦
  Wel een mooi gezicht dat kruiende ijs. 🙂
  Gelukkig hadden jullie elkaar, dan kun je zelfs die snijdende wind trotseren. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s