Als er nooit meer een morgen zou zijn

Dit lied omdat Plato een intervieuw met mij heeft geplaatst….vandaar mijn vraag…Wat zouden jullie doen: Als er nooit meer een morgen zou zijn?

Wilmameestertiscali_nl_88c7b091_2

Advertenties

43 gedachten over “Als er nooit meer een morgen zou zijn

 1. Min

  OEPSSS, als mijn collega Ro dit zou zien zou hij schaterlachen. Ik zit vaak mensen te verbeteren met namen…

  OT Jouw Avatar vond ik ook heel leuk.

 2. Plato

  Ik ben het wel met Marika’s antwoord eens. Maar dan moet je het al van te voren weten. Als heet echt om morgen gaat, houdt alles op. Dan stop ik om me nog ergens druk over te maken. Maar ik geloof niet in de vraag. Want de ziel is eeuwig dus is er altijd een morgen.

 3. Talithah

  Hey Wilma!

  Erg mooi nummeris dit, heb ik heel veel herinneringen aan! Wat ik zou doen als er nooit meer een morgen zou zijn? Alle lieve mensen die ik ken, alle familie om me heen hebben, en zoveel mogelijk genieten, en uit zien naar de tijd bij Hem.

  Liefs!

 4. Toaske

  Kom hier via Plato even kijken. Wat een indrukwekkend interview zeg! En wat een leven heb jij al geleid. Ik heb bewondering voor je optimisme.
  Dat er geen morgen meer zal zijn, daar geloof ik niet in.

 5. my life

  Hoi lieverd, ik denk al;s j3e het weet, afscheidnemn van je dierbarebn. Daarnaast zal ik best blij zijn , want dat zou betekenen dat je op mag gaan naar Hem waar het altijd mooi is en vredeig. Liefs en een fijne avond lieverd van MY life

 6. elly

  Ik probeer me dat dagelijks te realiseren Wilma. Ik hoop dan ook iedere dag zo te leven dat ik nergens spijt van hoef te hebben. Met liefdevolle overgave.
  Anders dan Plato denk ik dat ik het hier en nu moet doen. Of er nu wel of niet een ziel bestaat die doorgaat. Die ziel heeft geen handjes en voetjes meer in mijn optie ;-)) En het is maar de vraag wat de ziel is ontdaan van het denken en handelen. Wat is het dan dat je ziel noemt en doorgaat. Dat blijft een vraagteken. De ziel (als het zo bestaat) moet toch misschien voortbestaan met de geest en handelingen die we hier hebben ‘opgebouwd’.
  Als ik me hier en nu bewust ben van de dood (geen morgen) ben ik me veel bewuster van mijn denken en daden waarvan ik geen spijt wil hebben. Jij hebt dat ervaren toch?
  Ik heb je interview gelezen. Met een heel goed gevoel.

 7. frans54

  Door mijn longtransplantatie en de daar aan voorafgaande ziekte ervaar ik elke dag als een geschenk. Niewt elke dag even bewust, maar die wetenschap is er wel altijd. Daaruit volgt het besef dat een geschenk geen vanzelfsprekendheid is en morgen dus ook niet. Toch ga ik elke dag met een gerust hart slapen in het geloof dat er dan iets anders is.

 8. Norbert

  Ik krijg bij deze vraag de volgende gedachte: als er geen morgen meer is, is vandaag dan oneindig of komt er na vandaag een ‘zwart gat’?

  En de gedachte: gaat het wel om wat we zelf zouden doen of is de eigenlijke vraag: wat gaat een Ander doen met ons?

  Groet.

 9. Feetje

  Ik kom ook via Plato. Als er nooit meer een morgen zou zijn…dan zou ik een knalfeest geven en daarna met open vizier en blijdschap mijn Schepper omarmen.

 10. Aline

  Ik moet nog even naar Plato… dat betekent dat als jij nu aan de beurt was ik daarna mag… spannend…

  En als er nooit meer een morgen is… dan eh hoop ik dat ik vandaag een Super leuke dag heb gehad… ๐Ÿ˜‰

 11. maryan

  Prachtig lied Wilma …

  Als dit de laatste dag was.., ik heb daar ook es een log over gehad.., als je wist dat je nog een bepaalde tijd had. Ja..zo zou je altijd moeten leven he.. alsof het je laatste dag is.
  Dat ga ik steeds meer beseffen..

  Ben het grootdeels met Elly’s reactie eens ook.

 12. maurice

  jee wilma, wat een prachtig interview! Ik had al veel respect voor je instelling, maar nu nog meer.

  Er is altijd een morgen, ik weiger te geloven in deze vraagstelling. De ziel is, denk ik, oneindig.

 13. wilma

  @:Elly: ja, dat heb ik ervaren, we hebben daar al eens over gesproken, fijn was dat toen…Ik weet alles nog heel goed, vooral de gevoelens kan ik zo terug halen…

 14. Norbert

  @ Wilma:

  Ik bedoelde dit meer om even wat op te werpen. Om eventueel reacties te krijgen.

  Maar er horen (soms) ook twijfels bij het geloof. Dat heeft (bijna) iedereen wel toch?

  Is je dochter weer veilig thuis gekomen?

  Groet.

 15. wilma

  @Norbert: Hoop dat de reacties komen…:-))
  En ja iedereen heeft zo zijn twijfels, dat hoort er bij…

  OT: Ja mijn dochter is weer veilig thuis. Ligt nog heerlijk te slapen, dat was er niet veel van gekomen…;-))

 16. Astrid

  Ik heb al meig discussie gevoerd met dit nummer en er over nagedacht, gezien mijn eigen gezondheid. Ik zou alles en iedereen die me dierbaar is hierheen halen en een groot feest geven.
  Ik ga dat intervieuw eens even lezen…

  Groets As

 17. Loes

  Lieve Wilma,
  al een paar keer heb ik je naam gezien op mijn weblog en eindelijk…kom ik dan eens een kijkje nemen hier.
  Ik dank je voor je reacties en zal nu, nu ik ‘geproefd’ heb van je instelling, zeker terug komen!
  Lieve groet,
  Loes

 18. Ik en Mij

  Ik heb genoten van je interview. Bij Plato al gezegd, dat ik daar nog veel meer van zou kunnen lezen. En wat betreft morgen… dat komt toch nooit? Dus laten we vandaag leven.

 19. paula

  Als er nooit meer een morgen zou zijn, dan……..geen idee wat ik dan zou doen. Ooit komt het moment dat er geen morgen meer is, maar gelukkig weet je dat (vaak) niet van te voren. Dus mijn motto is: Leef vandaag, niemand heeft je morgen beloofd.

  gr paula

 20. Jeanine

  Mijn motto is: geniet van het leven, het duurt maar even. En daar leef ik ook naar. Tuurlijk zijn er dieptepunten, baaldagen en tegenslagen. Maar uit elke dag haal ik wel iets moois. Als ik echt definitief zou weten dat er nooit meer een morgen zou zijn dan beroofde ik meteen een bank, nam het eerste beste vliegtuig naar Afrika want ik wil nog steeds een keer een safaritocht doen daar. Tsja, het moet maar de Concorde zijn dan en erg hard door de rimboe rijden/rennen om maar zo veel mogelijk te kunnen zien in die korte tijd:)

 21. Plato

  Even geen misverstanden. Ook Plato gelooft dat je het hier en nu op deze aardbodem moet doen. Om een stukje te ervaren. Maar tegelijkertijd is de ziel (denk ik) onsterfelijk en boven de tijd uit). Dat bestaat moeiteloos naast elkaar.

 22. miss Marple

  Ik zou het niet weten Wilma. Ik kan nu wel iets zeggen zoals ik het nu denk, maar als je daar plotseling voor staat zou het wel eens heel anders kunnen zijn.
  Fijn weekend Wilma.
  Groetjes Mar

 23. Annette

  Blijven leven zoals ik nu leef. Zodat ik niet zou kunnen zeggen: had ik dat of dat nog maar gedaan. Ik probeer te genieten van de momenten die me gegeven zijn. Probeer heel intens en heel bewust te leven… En ik kan je zeggen: het bevalt me goed. Met de makkelijke en zeker ook de moeilijke momenten. Want zonder dalen geen bergen en zonder verdriet geen vreugde…

 24. margriet

  Hoe ik zou reageren als ik wist dat dit mijn laatste dag was… De bijbel zegt ons dat we altijd bereid moeten zijn om te sterven.Matth.24:45.
  En een hoofdstuk verder gaat het over de 10 maagden, waarvan er 5 gxc3xa9xc3xa9n olie in de lampen hebben en dus niet naar binnen mogen.
  En geen olie in je lamp betekent hier dat de Heilige Geest niet in je hart woont. Over zulken staat er in Matth.7:23. Het is Gods goedheid dat we de bijbel hebben en daaruit kunnen lezen hoe we ons leven mogen inrichten.

 25. rietepietz

  Waarschijnlijk niets anders dan ik nu zou doen , ik leef altijd al in het nu en niet zozeer in de toekomst .”
  Bovendien is mijn levensdoel niet uitsluitend “oud worden ” .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s