Methusalem….

Het zaadje waaruit drie jaar geleden in de resten van het fort Masada bij de Dode Zee een dadelpalm groeide, was 2000 jaar oud.  Dat blijkt volgens het wetenschappelijke tijdschrift Science uit onderzoek van Israxc3xablische wetenschappers. De boom, die inmiddels anderhalve meter hoog is, heeft de naam Methusalem gekregen, naar de oudste man in de Bijbel. Hij zou 969 jaar zijn geworden.
Romeinen
Het zaadje werd ongeveer veertig jaar geleden gevonden in Masada, het fort waar een groep joden zich in de jaren zeventig van de eerste eeuw na Christus verschanste tegen de Romeinen. Toen die door de verdediging heen braken, bleek dat alle joden zelfmoord hadden gepleegd.
De boom verkeert in een blakende gezondheid.
Zaadje

Advertenties

7 gedachten over “Methusalem….

  1. Gertiena

    Tegenwoordig weten ze dat soort dingen altijd zo te manipuleren dat er weer iets uit groeit. Wat een beetje meer dan warmte en vocht en vochtige lucht toch wel niet kan doen.
    Fijne dag.
    Groetjes

  2. My life

    Nou lieverd, Ik hoop dat het goed met je gaat en je lekker rustig kunt en mag genieten van alles om je heen.. Dank je wel voor al je liven berichtjes hoor. Erg fijn. Ik heb net fotos op de log geplaatst van de kleine meid. Er zitten twee van Ercan tussen. Zijn lange haren zijn er af en dus staat ook dat weer veel mooier en wat jonger. Hij is nog niet zo blij met zijn zusje, want nu moet hij alle aandacht delen en dat vind hij niet leuk. Maar dat gaat vast wel goed komen. ik zal ze straks even bellen hoe het nu gaat nu de klei8ne thuis is. Daar ben ik wel blij om hoor, want dan is het een teken vaak dat het goed gaat he. Maar ze zullen erg voorzichtig met haar moeten doen, dus niet bloodstellen voorlopig aan de kou. Maar goed lieverd, ik wens je een hele fijne avond en alvast een mooie dinsdag. Nogmaals dank voor alle berichtjes. XX Liefs en knuf My life

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s